Veelgestelde vragen over Open Golfdagen

Heb je een vraag over het aanmaken van een Clubprofiel of over het aanmaken van golfactiviteiten voor jouw club of baan? Bekijk dan de veelgestelde vragen om te kijken of jou vraag er tussen staat!

Waarom moet ik golfactiviteiten aanmaken voor mijn Open Golfdag?

Golfactiviteiten maak je aan om jouw Open Golfdag in de schijnwerpers te zetten en om bezoekers te laten weten wat ze kunnen verwachten. Denk hierbij aan het tijdstip van de activiteit, wat bezoekers kunnen verwachten en wie de activiteit begeleid.

Ja dat kan zeker. Hiervoor moet je even naar de activiteit gaan en hem kopiëren, daarna kan je hem aanpassen naar je huidige activiteit.

De Open Golfdagen zijn altijd gratis. Echter je kunt wel een kleine vergoeding vragen voor het lenen van golfclubs. Dit kan je aangeven bij het aanmaken van een golfactiviteit.

Iedereen die een keer de golfsport wil uitproberen en wil ontdekken wat een golfbaan of golflcub te bieden heeft. De ervaring van de afgelopen jaren leert dat dit van jong tot oud is en van beginner tot de golfer die opnieuw wil gaan (leren) golfen.

Organiseer je een introductieclinic voor beginners, een kennismakingsles voor golfers die als eerder gegolft hebben, of mogen nieuwsgierige golfers een rondje op jouw baan spelen?
Dit kan je in het systeem heel duidelijk aangeven en zorgt voor meer conversie.

Tijdens het aanmaken van jouw golfactiviteiten kun je de previewknop gebruiken. Op deze manier zie je hoe jouw Open Golfdag op de website komt te staan. Zo kan je dubbelchecken of bijvoorbeeld de titel, foto en locatie goed zijn.

Wil jij met jouw golfclub niet alleen gevonden worden in de gemeente van jouw golfclub? Maar wellicht ook in andere dorpen en steden rondom jouw locatie? Vul dan in jouw clubprofiel in, in welke regio’s jouw golfbaan (en dus jouw Open Golfdag) ook zichtbaar moet zijn.

De beste promotie van je Open Golfdag de promotie die je zelf doet via social media, plaatselijke kranten en je bestaande leden die iemand meenemen.

Op deze pagina (downloadpagina) helpen we je hierbij met gratis online promotiemateriaal die je kunt downloaden zoals filmpjes, digitale banners voor je nieuwsbrief en een social media handboek.

Via deze pagina (link) is het mogelijk om promotiemateriaal aan te vragen, zoals actiekaartjes, banners, spandoeken, en datumstickers.

Je kunt één golfactiviteit aanmaken die de hele dag duurt, maar nog beter is om verschillende activiteiten aanmaken omdat bezoekers gericht op zoek gaan naar een tijdstip en wat ze precies gaan doen.

Dit betekend dat je nog niet alle velden hebt ingevuld. Pas als er een groen vinkje voor staat is jou golfactiviteit compleet.

Jazeker! Als je meerdere Open Golfdagen wilt organiseren in het weekend van 19 t/m 22 april dan moet je meerdere golfactiviteiten aanmaken die op verschillende dagen plaats vinden.

Golfers kunnen zichzelf op de wachtlijst zetten. Jij krijgt hier een melding van zodat je kunt bepalen of je meer plekken beschikbaar wil stellen voor je huidige golfactiviteiten. Je kunt ook altijd een nieuwe activiteit aanmaken.

Waarom moet ik een clubprofiel aanmaken?

Zodat je zichtbaar bent op alle aangesloten platformen voor toekomstige sporters!

Het logo mag maximaal 150 x 150 pixels zijn. Om het logo in het juiste formaat te krijgen kun je via www.fotoverkleinen.nl het logo kleiner maken.

Clubprofiel is de site voor sportclubs. Hier kan je activiteiten en evenementen aanmaken en ben je als sportclub zichtbaar op sport.nl. Clubactivatie is de website voor sportbonden, gemeenten en sportservices. Ze kunnen evenementen aanmaken en statistieken inzien.

De sportkalender is een nieuwe functie binnen het dashboard van Clubprofiel. Zo heb je in een kalenderoverzicht al jouw sportactiviteiten en evenementen op een rijtje. Ook de inschrijvingen kun je vanaf deze plek bekijken! 

Om je clubprofiel op te slaan moeten alle verplichten velden ingevuld worden, waaronder de KvK naam en nummer, de algemene beschrijving, het logo en de headerfoto etc. Let op: het logo mag maximaal 150 x 150 pixels zijn. Daarnaast moet je boven het kopje 'opslaan' aanvinken dat je akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring.

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan het maken van een clubprofiel.

Log in op www.clubprofiel.nl en ga naar mijn profiel. Vervolgens klik je op 'mijn omgevingen'. Hier zie je aan welke omgevingen je bent gekoppeld en kan je per omgeving aangeven of je e-mails wilt ontvangen.

Voor jouw sportclub zijn nu nog meer statistieken beschikbaar die je helpen om jouw aanbod te optimaliseren. Zo zie je bijvoorbeeld wat sporters zoeken of hoe jouw sportaanbod het doet ten opzichte van het landelijke sportaanbod. Bijvoorbeeld: Wordt er in jouw gemeente veel gezocht op Bodypump – en ben jij een sportschool – stel dan jouw aanbod open, sporters hebben zin om te komen sporten!

Typ minimaal 3 letters van de sport(bond) in het invulveld. Daarna verschijnen daaronder suggesties die je aan kunt klikken. Wil je meerdere sporten / sportbonden toevoegen? Vul ze dan één voor één in. Let op: je kan pas een sportbond toevoegen nadat je minimaal één sport hebt toegevoegd

Heb je geen KvK-nummer? Neem dan contact op met het Sport Supportteam. Zij helpen je graag verder bij het aanmaken van een clubprofiel. 

Log in op www.clubprofiel.nl en ga naar mijn profiel. Vervolgens klik je op 'mijn sportprofiel'. Als je naar beneden scrolt, zie je de optie account verwijderen. Hier kan je jouw account verwijderen.

Golf Supportteam

Heb je hulp nodig rondom de Open Golfdagen? Neem eens een kijkje op de 'Veelgestelde vragen'. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Je kan ons ook bellen op 020 - 3306103.

Wij helpen je graag!

Groet,

Marloes en Jaco