Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het aanmaken van een clubprofiel of over het aanmaken van een sportaanbod voor jouw club? Bekijk dan de veelgestelde vragen om te kijken of jouw vraag er tussen staat! 

Meest gestelde vragen

Waarom moet ik een clubprofiel aanmaken?

Zodat je zichtbaar bent op sport.nl en voor toekomstige sporters!

Om je clubprofiel op te slaan moeten alle verplichten velden ingevuld worden, waaronder de KvK naam en nummer, de algemene beschrijving, het logo en de headerfoto etc. Let op: het logo mag maximaal 150 x 150 zijn. Daarnaast moet je boven het kopje 'opslaan' aanvinken dat je akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring.

Typ minimaal 3 letters van de sport(bond) in het invulveld. Daarna verschijnen daaronder suggesties die je aan kunt klikken. Wil je meerdere sporten / sportbonden toevoegen? Vul ze dan één voor één in. Let op: je kan pas een sportbond toevoegen nadat je minimaal één sport hebt toegevoegd

Hulp nodig?

Heb je een vraag die niet tussen de veelgestelde vragen staat? Neem dan contact op met het NOC*NSF Sport Supportteam via onderstaande button. 

Neem contact op

Waarom moet ik een clubprofiel aanmaken?

Zodat je zichtbaar bent op sport.nl en voor toekomstige sporters!

Het logo mag maximaal 150 x 150 zijn. Om het logo in het juiste formaat te krijgen kun je via www.fotoverkleinen.nl het logo kleiner maken.

Clubprofiel is de site voor sportclubs. Hier kan je activiteiten en evenementen aanmaken en ben je als sportclub zichtbaar op sport.nl. Clubactivatie is de website voor sportbonden, gemeenten en sportservices. Ze kunnen evenementen aanmaken en de statistieken inzien.

De sportkalender is een nieuwe functie binnen het dashboard van Clubprofiel. Zo heb je in een kalenderoverzicht al jouw sportactiviteiten en evenementen op een rijtje. Ook de inschrijvingen kun je vanaf deze plek bekijken! 

Om je clubprofiel op te slaan moeten alle verplichten velden ingevuld worden, waaronder de KvK naam en nummer, de algemene beschrijving, het logo en de headerfoto etc. Let op: het logo mag maximaal 150 x 150 zijn. Daarnaast moet je boven het kopje 'opslaan' aanvinken dat je akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring.

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan het maken van een clubprofiel voor www.sport.nl

Log in op www.clubprofiel.nl en ga naar mijn profiel. Vervolgens klik je op 'mijn omgevingen'. Hier zie je aan welke omgevingen je bent gekoppeld en kan je per omgeving aangeven of je e-mails wilt ontvangen.

Voor de sportclub zijn nu nog meer statistieken inzichtelijk die je helpen om het aanbod te optimaliseren. Als sportclub zie je bijvoorbeeld wat sporters zoeken of hoe jouw sportaanbod het doet ten opzichte van het landelijke sportaanbod. BIJVOORBEELD: Wordt er in jouw gemeente veel gezocht op bodypump – en ben jij een sportschool – stel dan jouw aanbod open, sporters hebben zin om te komen sporten!

Typ minimaal 3 letters van de sport(bond) in het invulveld. Daarna verschijnen daaronder suggesties die je aan kunt klikken. Wil je meerdere sporten / sportbonden toevoegen? Vul ze dan één voor één in. Let op: je kan pas een sportbond toevoegen nadat je minimaal één sport hebt toegevoegd

Heb je geen KvK-nummer? Neem dan contact op met het Sport Supportteam. Zij helpen je graag verder bij het aanmaken van een clubprofiel. 

Log in op www.clubprofiel.nl en ga naar mijn profiel. Vervolgens klik je op 'mijn sportprofiel'. Als je naar beneden scrolt, zie je de optie account verwijderen. Hier kan je jouw account verwijderen.

Het logo kun je vinden in de huisstijl toolkit van de Nationale Sportweek. Deze kun je vinden op clubprofiel.nl bij 'handig, downloads!' of via deze link: https://clubprofiel.nl/media/1054/huisstijltoolkit_nationalesportweek.zip 

 

Waarom moet ik sportaanbod aanmaken?

Sportaanbod maak je aan om jouw sport of club in de schijnwerpers te zetten. Door het aanmaken van sportactiviteiten kunnen sporters jouw activiteit boeken door platformen als de AH Sportactie. Door het invullen van jouw lesaanbod kunnen sporters de vergelijkmodule gebruiken op sport.nl om jouw lessen te vinden. Kortom: je bent beter zichtbaar voor alle sporters in Nederland! 

Een les:
Het invoeren van lessen zijn de trainingen die jij als sportclub wekelijks uitvoert. Bijvoorbeeld de F'jes die wekelijks op woensdagmiddag om 3 uur trainen. Het aanmaken van lessen is vooral bedoeld voor de vergelijkmodule op sport.nl. Handigheidje: lessen kunnen snel omgezet worden in activiteiten, zodat de lessen ook geboekt kunnen worden. 

De activiteit:
De activiteiten die je aanmaakt worden zichtbaar op platforms waar jij jouw club voor hebt aangemeld, zoals de AH Sportactie. Deze aangemaakte activiteiten kunnen door sporters geboekt worden via het systeem. Inschrijvingen komen direct in je mail en zijn ook zichtbaar in het clubprofiel. 

Het evenement:
Aangemaakte evenementen worden weergegeven in de sportagenda. De sportagenda wordt ook op websites geplaatst zoals www.nationalesportweek.nl en www.sport.nl voor extra promotie van jouw evenementen. Sporters kunnen deze evenementen niet boeken via het systeem. Wel is het mogelijk om een aanmeldlink of aanmeld e-mailadres toe te voegen, zodat je zelf de aanmeldingen kunt bijhouden.

De ambities van Albert Heijn sluiten mooi aan bij die van NOC*NSF, waardoor beide partijen ook dit jaar de handen ineen slaan om een actievere levensstijl voor alle Nederlanders te bevorderen. Daarom draagt Albert Heijn graag bij om de Nationale Sportweek tot een nog groter succes te maken en de AH Sportactie bij zoveel mogelijk klanten onder de aandacht te brengen. Door verschillende media-middelen in te zetten en bovendien de productie en distributie van actiecodes te faciliteren die dit initiatief mogelijk maken helpt Albert Heijn mee om zoveel mogelijk Nederlanders aan het sporten te krijgen.

Bepaal zelf hoe vaak een sporter via de AH Sportactie welkom is op jouw sportclub. Het systeem blokkeert automatisch als sporters vaker jouw sportactiviteiten boeken dan dat jij voor jouw club hebt ingesteld. 

Wil jij met jouw club niet alleen gevonden worden in de vestigingsplaats van jouw club? Maar wellicht ook in andere dorpen en steden rondom jouw locatie? Vul dan bij het aanmaken van jouw locaties (bij het bewerken van jouw clubprofiel) in, in welke regio's jouw club en het sportaanbod ook zichtbaar moet zijn. 

Bij het aanmaken van een nieuwe sportactiviteit kan je een begin- en einddatum invullen. Bij 'herhaling' kun je aangeven of je de activiteit wekelijks, dagelijks of niet wilt herhalen. Als je de activiteit hebt opgeslagen kun je later niet de data met herhaling bewerken. Dan dien je een nieuwe activiteit aan te maken.

Wat leuk dat je wil samenwerken met een lokale Albert Heijn! Als je wil kan je alvast contact opnemen met jouw lokale Albert Heijn, misschien heb je zelfs nog goed contact lopen vanwege de vorige AH Sportactie. Maar let op: het kan zijn dat ze nog niet alle informatie over de actie hebben. Vanaf 20 augustus zijn alle winkels volledig ingelicht.

Ja dat kan zeker. Wil je verlopen sportactiviteiten terugzien of kopiëren? Ga dan naar de sportkalender die je vindt onder "Mijn sportactiviteiten". Ga dan terug naar vorig jaar en daar kan je de verlopen sportactiviteiten bekijken, maar ook kopiëren en bewerken

Is jouw activiteit zo populair dat deze snel volgeboekt zit? Sporters kunnen zichzelf op de wachtlijst zetten, zodat jij zelf kan bepalen of het aanbieden van eenzelfde extra sportactiviteit nuttig is. Of je kunt meer plekken beschikbaar stellen voor je huidige activiteiten. 

Ben jij goed met ICT of heb je andere knappe koppen op de sportclub? Dan hebben we ook een API. Scoor de API en koppel jouw reserveringssysteem of lesrooster aan clubprofiel. Na het succes van 2017 hebben we ontdekt dat het voor sportaanbieders handig kan zijn om eigen “reserveringssystemen of lesrooster” digitaal te synchroniseren met het dashboard van Clubprofiel. Om die reden hebben we dit jaar gewerkt aan een zogenoemde API. Zo kan je doorgeven wanneer er nieuwe sporters bij jouw sportclub kennis kunnen maken in welke les of activiteit. Handig hiervan is dat het direct in jouw eigen systeem zichtbaar is. 
BELANGRIJK: dit systeem vraagt wel om ICT kennis. Heb jij binnen jouw sportclub een ICT’er, dan is dit een fijne manier om snel aanbod in Clubprofiel te laden en jouw activiteiten zichtbaar te maken voor de AH Sportactie. Wil je meer weten over de API? Lees dan deze instructie. Wil je gebruik maken van de API? Mail dan naar: api@nocnsf.nl

Dit betekend dat je nog niet alle velden hebt ingevuld. Pas als er een groen vinkje voor staat is jouw activiteit compleet. 

Jazeker. Iedereen krijgt tijdens de AH Sportactie speciale Sportcredits bij elk Albert Heijn filiaal (dit zijn er meer dan 900!). 

Het is mogelijk om als club bepaalde kosten in rekening te brengen. Mogelijk dat jouw sportactiviteit, zoals een skiles, gepaard gaat met materiaalhuur. Deze kun je invoeren bij de Sportactiviteit. LET OP: De sportactiviteit zelf blijft natuurlijk wel gratis.

Tijdens het aanmaken van jouw sportactiviteiten kun je de previewknop gebruiken. Op deze manier zie je hoe jouw sportaanbod op de website van de AH Sportactie komt te staan. Zo kun je dubbelchecken of bijvoorbeeld de titel, foto en locatie goed zijn. 

Waarom moet ik evenementen aanmaken?

Evenementen maak je aan om jouw club en sport in de schijnwerpers te zetten. Door het aanmaken van sportevenementen kunnen sporters jouw evenementen bekijken op platformen als de Nationale Sportweek. Kortom: je bent beter zichtbaar voor alle sporters in Nederland! 

Een les:
Het invoeren van lessen zijn de trainingen die jij als sportclub wekelijks uitvoert. Bijvoorbeeld de F'jes die wekelijks op woensdagmiddag om 3 uur trainen. Het aanmaken van lessen is vooral bedoeld voor de vergelijkmodule op sport.nl. Handigheidje: lessen kunnen snel omgezet worden in activiteiten, zodat de lessen ook geboekt kunnen worden. 

De activiteit:
De activiteiten die je aanmaakt worden zichtbaar op platforms waar jij jouw club voor hebt aangemeld, zoals de AH Sportactie. Deze aangemaakte activiteiten kunnen door sporters geboekt worden via het systeem. Inschrijvingen komen direct in je mail en zijn ook zichtbaar in het clubprofiel. 

Het evenement:
Aangemaakte evenementen worden weergegeven in de sportagenda. De sportagenda wordt ook op websites geplaatst zoals www.nationalesportweek.nl en www.sport.nl voor extra promotie van jouw evenementen. Sporters kunnen deze evenementen niet boeken via het systeem. Wel is het mogelijk om een aanmeldlink of aanmeld e-mailadres toe te voegen, zodat je zelf de aanmeldingen kunt bijhouden.

Jazeker! Bij het aanmaken van een evenement kan je een zowel een begindatum als einddatum invullen. Duurt jouw sportevenement een hele week? Dan kies je de eerste dag en de laatste dag van jouw sportweek. 

Dit betekend dat je nog niet alle velden hebt ingevuld. Pas als er een groen vinkje voor staat is jouw evenement compleet. 

NOC*NSF Sport Support

Hulp nodig met het aanmaken van een clubprofiel? Of heb je vragen over het toevoegen van jouw sportaanbod? Wij helpen je graag! 

Neem ook eens een kijkje op de 'Veelgestelde vragen' pagina. Misschien staat het antwoord daar wel bij. Kom je er echt niet uit? Dan kan je via de contactpagina jouw vraag stellen!